:)
Przedstawiam coś dla fanów tatarowego przysmaku....
Tym razem w zdrowszej śródziemnomorskiej odsłonie - mój tradycyjny wołowy tatar znajdziecie Tu :)
Potrzebujemy:
- -150 g wędzonego łososia
- -300 g surowego (bardzo świeżego ) łososia
- -oliwa z oliwek
- -sok z cytryny + cytryna
- -sól, pieprz
+ dodatki:
- -kawior
- -cebula czerwona
- -czarne oliwki
- -marynowane grzybki np. kurki
- -awokado
- -ogórek kiszony / marynowany
1. Łososia myjemy i osuszamy.....
...pozbywamy się niechcianych ości...
....i skóry.
Dodatkowo oczyszczamy z niedoskonałości....
....i odcinamy z całego fileta 300 g.
2. Czas na siekanie łososia świeżego i wędzonego.
3. Do surowej wersji wlewamy sok z połówki cytryny....
....po czym mieszamy razem obie wersje łososia .....
...dolewamy odrobine oliwy z oliwek...
.......i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Pozostało tylko wyłożyć rybke na talerz....
....wierch przyzdobić kawiorem.....
..... i wokoł nałożyć wszystkie drobno posiekane dodatki.
Lubicie tatar ??
Pozdrawiam
*JOY*
Jak to fajnie wygląda. Ozdoba stołu dosłownie.Jesteś niesamowita Joy :)
OdpowiedzUsuńhihihi dziękuję kochana faktycznie dodatkowo wygląda jak dekoracja :)
UsuńTatara z mięsa bym się chyba jeszcze nie odważyła, ale z łososia owszem :)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie ryby wędzonej z surową, bardzo dla mnie zaskakujące! Z pewnością spróbuję bo lubię lubię eksperymentować w kuchni. Ostatnio bardzo mnie też zaskoczył przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-w-glazurze-miodowo-sojowej-z-sosem-malinowym/ bo to coś innego niż do tej pory gotowałam. Smak jest wyborny i bardzo zaskakujący. Polecam serdecznie!
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń