czwartek, 31 grudnia 2015

Przystawka idealna czyli biszkopt z dorsza - przepis :)

Cześć kociaki :)
Kolejna moja propozycją kulinarna ze światecznego stołu jest lekki jak chmurka i bardzo aromatyczny biszkopt z dorsza. Idealnie komponuje sie z sosem smietankowo-chrzanowym  sprawiając, że aromat / smak staje sie wielowarstowy :)
Potrzebne składniki:
  • - 1 kg filetów z dorsza
  • -100 g śmietany 18%
  • 100g śmetanki 30%
  • -7 jajek
  • -2 cebule
  • -łyżka masła
  • -15 dag mielonych migdałów  ( idealne są wtedy gdy mają wieksze i mniejsze kawałeczki)
  • -sól, pieprz biały

1.Filety z dorsza mielimy przez maszynkę 5 krotnie wraz z zeszklona na maśle cebulka
2. Dodajemy żółtka, śmietanę...
....migdały, przyprawy.....
.....i delikatnie mieszam z pianą z białek.
3. Gotowa masę przekładamy do foremki wyłożonej pergaminem.
4. Pieczemy w temp 160 stopni przez 1,5 godziny.
Pozdrawiam

*JOY*

3 komentarze: