poniedziałek, 20 maja 2013

Manuka Honey

Miód Manuka powstaje  z nektaru kwiatów dziko rosnących  krzewów Manuka na terenie Nowej Zelandii.
Ten produkt jest wyjątkowy ponieważ ma właściwości:
  • -antybakteryjne
  • -przeciwwirusowe
  • -antyoksydacyjne
  • -przeciwzapalne
  • -przeciwgrzybiczne




Badania medyczne wykazały, że miód Manuka ma działanie hamujące około 60 gatunków bakterii tlenowych i beztlenowych, więc jeżeli cierpisz na: ból gardła, objawy przeziębienia, kaszel, infekcja zatok, oczu, ucha, grypę, zgagę, chorobę wrzodową miód Manuka jest niebywale pomocny w zwalczaniu  tego typu dolegliwości.


Miód Manuka jest tym lepszy im wyższe ma stężenie Methylgloxalu (MGO). Ilość MGO  w miodzie Manuka waha się w granicach od 30mg do 1000mg na kg produktu. Rozróżniamy typy ,, mocy'' :) :
  • -MGO TM 30 +
  • -MGO TM 100 +
  • -MGO TM 250 +
  • -MGO TM 400 +
  • -MGO TM 550 +

A WADY ??
Hmm... niewątpliwą wadą tego cudownego ,, płynnego złota'' jest jego cena. Zależy ona od ilości produktu w słoiczku  (250g, 500g, 1kg) i waha się od 100 złotych do 350 złotych.
CZY WARTO  ??
Ja myślę, że TAK :) bo według mnie zdrowie nie ma swojej ceny , a tym bardziej NATURALNE zdrowie

Pozdrawiam serdzecznie 
  =Joy=   xoxo  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz