Miód Manuka powstaje z nektaru kwiatów dziko rosnących krzewów Manuka na terenie Nowej Zelandii.
Ten produkt jest wyjątkowy ponieważ ma właściwości:
- -antybakteryjne
- -przeciwwirusowe
- -antyoksydacyjne
- -przeciwzapalne
- -przeciwgrzybiczne
Badania medyczne wykazały, że miód Manuka ma działanie hamujące około 60 gatunków bakterii tlenowych i beztlenowych, więc jeżeli cierpisz na: ból gardła, objawy przeziębienia, kaszel, infekcja zatok, oczu, ucha, grypę, zgagę, chorobę wrzodową miód Manuka jest niebywale pomocny w zwalczaniu tego typu dolegliwości.
Miód Manuka jest tym lepszy im wyższe ma stężenie Methylgloxalu (MGO). Ilość MGO w miodzie Manuka waha się w granicach od 30mg do 1000mg na kg produktu. Rozróżniamy typy ,, mocy'' :) :
- -MGO TM 30 +
- -MGO TM 100 +
- -MGO TM 250 +
- -MGO TM 400 +
- -MGO TM 550 +
A WADY ??
Hmm... niewątpliwą wadą tego cudownego ,, płynnego złota'' jest jego cena. Zależy ona od ilości produktu w słoiczku (250g, 500g, 1kg) i waha się od 100 złotych do 350 złotych.
CZY WARTO ??
Ja myślę, że TAK :) bo według mnie zdrowie nie ma swojej ceny , a tym bardziej NATURALNE zdrowie
Pozdrawiam serdzecznie
=Joy= xoxo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz