niedziela, 19 stycznia 2014

Sokowanie z fenkułem :)

Część!
Pijmy soki :)
 „ … nie ma na świecie takiej pigułki, która mogłaby dostarczyć niezbędnego pożywienia naszej krwi. Leki są w tym przypadku rodzajem protezy. Świeże i odpowiednio wyciśnięte SOKI , stanowią najlepszy, żywy pokarm, jaki możemy dostarczyć naszemu organizmowi. Dzięki sokom szybciej się zregenerujemy i przywrócimy organizmowi stan równowagi. Picie surowych soków z warzyw i owoców jest najpewniejszą, najskuteczniejszą, a także najszybciej działająca metodą odżywiania organizmu ”
                                                                                                                                                    
          Dr. Norman W. Walker  
Potrzebujemy:
  • -fenkuł
  • -ogórek
  • -kiwi
  • -jabłka
  • -papryka
  • -imbir

Wartości odżywcze:
  • -fenkuł - wit. A, C, potas, sód, wapń, magnez i fosfor
  • -ogórek - wit. C, K, wit. z grupy B, potas, magnez, miedź, mangan
  • -kiwiwitamin C i K oraz jest bogatym źródłem witaminy E, kwasu foliowego, potasu, miedzi, manganu i błonnika, 
  • -jabłko błonnik, pektyna, kwercetyna, wit. C
  • -papryka - beta karoten, wit. C, kwas foliowy, wit. E, wapń, potas, żelazo, magnez, czy miedź.
  • -imbir - białka, błonnik, magnez, wapń, żelazo


Inne propozycje:
  • -sokowanie z białą rzodkwią Tu
  • -sokowanie z czerwoną kapustą Tu
  • -sokowanie z kabaczkiem Tu
  • -sokowanie z ananasem Tu
  • -sokowanie z marchewką Tu
  • -sokowanie z dynią Tu
  • -sokowanie z kalarepką Tu
  • -sokowanie z cykorią Tu
  • -sokowanie z burakiem Tu
  • -sokowanie z jarmużem Tu
  • -sokowanie z włoską kapustą Tu
  • -sokowanie z kiszoną kapustą Tu
Pozdrawiam

=Joy=xoxo

6 komentarzy: