niedziela, 18 stycznia 2015

Sushi Temaki - jak zrobić? / przepis

:)
Sushi Temaki - to rożki wykonane z alg nori, gdzie wewnatrz znajduje się ryż, owoce morza, ryby i warzywa w tym często wystająca sałata.
1. Płatek alg nori przecinam na pół....
...na jedną stronę nakładam ryż (jak zrobić idealny ryz do sushi pisałam Tu )
2. Na środek ryżu nakładam wasabi rozrobione wcześniej  z wodą....
.....teraz dodatki w postaci ryby, owoców morza, warzyw po czym zwilżonym palcem chwytam za dolny róg...
..... przyklejam po przekątnej....
....zwijam pozostałe algi wokół tworząc rożek, a pozostały brzeg zwilżam i doklejam do całości.
3. Szczypta sezamu na wierchu też jest mile widziana :)
 
Pozdrawiam
 
*JOY*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz