:)
Jak nie ten to może skuszę innym przepisem z dynią:
- -sokowanie z dynią - Tu
- -kurczak z pieczoną dynią - Tu
- -ciasto drożdżowe z dynią - Tu
- -sałatka z dynią - Tu
- -chlebek dyniowy - Tu
Potrzebne składniki:
- -makaron tagliatelle
- -piers z kurczaka
- -suszone pomidory w oleju
- -czerwona paprika
- -mała cukinia
- -czosnek
- -twardy kozi ser
- -śmietanka 30% lub mieszanka 30% z 12% (ja użyłam jogurtu naturalnego Nadbużańskiego 9% - śmakuje jak śmietana 18% - bardzo polecam)
- -przyprawy : płatki chilli, sól, pieprz
1. Kilka godzin wcześniej (gdy się nam spieszy 0,5 h wystarczy) marynuję piers kurczaka w oleju z suszonych pomidorow + płatki chilli + sol
2. W międzyczasie z cukini (za pomocą obieraczki) wycinam plasterki (sam miąższ czyli do miejsca kiedy zaczynaja się pestki).....
.....po czym kroję je na pół, paprykę i suszone pomidory również kroję na mniejsze kawałki.
3. Następnie smażę w marynacie kurczaka...
....i podsmżam pokrojone warzywa.
4. W miseczce obok mieszam jogurt/śmietanę z puree dyniowym
.... doprawiam chilli, pieprzem i wygniecionym czosnkiem.
5. Sos łączę z kurczakiem i warzywkami i dodaję ugotowany na styl al dente makaron.
6. Wierch opruszam startym kozim serem.
Pozdrawiam
*JOY*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz