:)
Tajskie wegańskie noodle bez makaronu to kremowa,egzotyczna potrawa z nutą słodyczy i delikatnym charakterem aromatycznych przypraw. Zaciekawiona ?? Zapraszam :))
Potrzebne składniki:
- -4 małe cukinie
- -2 owoce mango
- -1 awokado
- -2 cebulki dymki
- -1 cytryna
- -kolendra, tymianek, chilli
1. Mango obieram i kroję na mniejsze cząstki.
2. To samo robię z awokado....
.... blenderuję.
3. Teraz dodaję pokrojoną cebulkę dymkę....
....sok z wyciśniętej cytryny....
.....kolendrę, tymianek ( mile widziane świeże - ja z braku tak owych użyłam mrożonych)
..... i kawałeczek chilli.
4. Całość ponownie blenderuję na gładką masę i sos gotowy :)
6. Pozostało tylko polanie sosem makaronu i można zajadać :))
Uwaga!
Jeżeli nie próbowaliście do tej pory surowej cukini to serdecznie polecam.
Jest jędrna,a zarazem miękka w konsystencji i bardzo neutralna w smaku, dlatego idealnie pasuje do dań tego typu :)
I jak Wam się podoba ten przepis??
Pozdrawiam
*JOY*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz