:)
Wiem wiem nic nie mówcie znów deser kokosowy hahah, ale co ja poradze na to, ze uwielbiam kokos :))
Tym razem mam dla Was bardzo dobre, zdrowe i mega kremowe wegańskie ciasto w wersji dietetycznej :)
Potrzebne składniki:
- - 1 szklanka kaszy jaglanej
- -6 łyżek erytrolu
- -200 g wiórków kokosowych
- -3 szklanki mleka roślinnego ( kokosowe, owsiane, migdałowe)
*Ważne*
Oprócz cudownych własciwości kasza jaglana zawiera fityniany czyli zwiazki, które utrudniaja przyswajanie składników mineralnych, a ponadto sprawiaja, że ugotowana kasza ma lekko gorzki smak, By pozbyc się ich z kaszy należy przed gotowaniem obficie przelać ją najpierw zimną wodą , a potem wrzatkiem ( 2-3 krotnie) lub zalac na noc wodą a rano odcedzic i przepłukać.
1. Przygotowana do użycia kaszę przekładamy do rondelka...
.....po czym zalewamy mlekiem.....
.....dodajemy erytrol i wiórki (80%) i gotujemy do momentu wchłonięcia płynu...
....po czym dokładnie blendujemy na gładka masę.
2. Masę wykładamy do tortownicy wyłozonej folią spozywczą.....
....a wierch obsypujemy pozostła porcją (20%) wiórek po czym całośc zawijamy i umieszczamy w lodówce na kilka godzin.
Pozdrawiam
*JOY*
Wygląda bajkowo! Zakochałam się w samym wyglądzie.
OdpowiedzUsuńkochana w smaku równie pyszne jak wskazuje wygląd i zapewniam, ze mimo iz w środku jest kasza to nikt sie nie zorientuje że to ciasto z kaszy - promise :))
Usuńświetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziekuję R-Roksi :)
UsuńDzisiaj zrobiłam wygląda pysznie .
OdpowiedzUsuń