niedziela, 2 lutego 2014

Sokowanie z ananasem :)

Pijmy soki :)
 „ … nie ma na świecie takiej pigułki, która mogłaby dostarczyć niezbędnego pożywienia naszej krwi. Leki są w tym przypadku rodzajem protezy. Świeże i odpowiednio wyciśnięte SOKI , stanowią najlepszy, żywy pokarm, jaki możemy dostarczyć naszemu organizmowi. Dzięki sokom szybciej się zregenerujemy i przywrócimy organizmowi stan równowagi. Picie surowych soków z warzyw i owoców jest najpewniejszą, najskuteczniejszą, a także najszybciej działająca metodą odżywiania organizmu ”
                                                                                                                                                    
          Dr. Norman W. Walker  
Potrzebujemy:
  • -ananasa
  • -grapefruit
  • -kiwi
  • -jabłka
  • -pomarańcze

Wartości odżywcze:
  • ananasa -  błonnik, potas magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan, witaminy: A, B1, B2, B6, PP, C,kwas foliowy oraz bromelainę
  • -grapefruit - wit. z grupy B, C, A, bioflawonoidy, potas, wapń, żelazo, magnez, fosfor, cynk
  • -kiwi - błonnik, cynk, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź, wit. C, B, E, K
  • -jabłka -  błonnik, pektyna, kwercetynę, wit. C
  • -pomarańcza - wit. z grupy B (kwas foliowy), wit. C, A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, potas, beta karoten, kwasy omega 3
Inne propozycje:
  • -sokowanie z białą rzodkwią Tu
  • -sokowanie z czerwoną kapustą Tu
  • -sokowanie z kabaczkiem Tu
  • -sokowanie z cykorią Tu
  • -sokowanie z marchewką Tu
  • -sokowanie z dynią Tu
  • -sokowanie z kalarepką Tu
  • -sokowanie z fenkułem Tu
  • -sokowanie z burakiem Tu
  • -sokowanie z jarmużem Tu
  • -sokowanie z włoską kapustą Tu
  • -sokowanie z kiszoną kapustą Tu
Pozdrawiam

=Joy=xoxo

4 komentarze:

  1. Świetnie wygląda. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentuje się smakowicie...będę musiała spróbować:) a mam pytanko...owoce do sokownika/sokowirówki wrzucasz ze skórką tak jak t widać na zdjęciach?:)

    OdpowiedzUsuń
  3. owoce typu pomarańcze obieram bo maja zbyt silne olejki eteryczne w skórce, ale kiwi, jabłka itp. wyparzam i sokuję ze skórka ponieważ jest w niej równiez mnóstwo blonnika i wartości odżywczych :)

    OdpowiedzUsuń