:)
Tym razem mam dla Was pomysł na szybki i smaczny obiad z wędzoną rybą.
Wybierając tak ową rybkę należy sugerować się tym żeby nie była zbyt tłusta (jak makrela) czy sucha (jak flądra), dlatego polecam dorsza. Jest mięsisty, a zarazem delikatny w smaku, dlatego gra ,,główne skrzypce'' bez zabijania smaku pozostałych składników.
Potrzebne składniki:
- -wędzony dorsz
- -makaron Farfalle
- -masło
- -1 cebula
- -śmietanka 30%
- -koperek
- -pieprz
- -50 g ser żółty Edamski ( lub inny delikatny w smaku)
1. Rybę należy obrać ze skóry…
…. ości….
…..i rozdrobić ją na kawałki.
2. Teraz cebulę kroję na drobną kostkę, podsmażam na odrobinie masła…
…po czym dodaję rybę….
….śmietankę i stary ser.
3. Na koniec doprawiam pieprzem (BEZ SOLI - RYBA JEST WYSTARCZAJĄCO SŁONA) i posypuję posiekanym koperkiem (suszony jak w moim przypadku też może być).
4. Gotuję makaron na styl al dente i nakładam danie na talerz.
Gotowe :)
Pozdrawiam
*JOY*
To znowu ja :D Ale nie mogę się powstrzymać, uwielbiam wędzonego dorsza!
OdpowiedzUsuńbardzo mi miło że wróciłaś :) - fakt jest pyszny :)
Usuń