piątek, 21 sierpnia 2015

Upside Down Pineapple Cake - czyli ciasto ananasowe - przepis

:)
Każda fanka serialu ,,Gotowe na wszystko'' zna jedno ze słynnych ciast Bree Van de Camp :) 
Wbrew pozorom jest ono łatwe w przygotowaniu, a przy tym wygląda bardzo okazale. Zaciekawionych Zapraszam do pieczenia krok po kroku :)
Potrzebne składniki:
  • -170 g masła
  • -1 puszka ananasa
  • -4 jajka
  • -200 g mąki pszennej
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -1/2 szkl. cukru
  • -kandyzowane wiśnie

1. Pokrojone masło przekładamy do miski.....
.....dodajemy cukier i ucieramy na gładka masę.
2. Dodajemy jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia.....
.....i 5 łyzkami syropu z ananasa - mieszamy do jednolitej masy.
3. Foremkę wykładamy pergaminem, dno posypujemy cukrem, układamy plastry ananasa, a w ich środkach umieszczamy wiśnie.
4. Na ananasowy spód nakładamy masę.
5. Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 minut.
6. Teraz nakłuwamy go wykałaczą i polewamy resztą syropu z ananasa.

Pozdrawiam

*JOY*

5 komentarzy:

  1. Ciekawe przepisy, przepiękne zdjęcia...Jak nic powinnaś wydać książkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O Wow dziękuję jesteś miodkiem na moje serducho :)) kto wie kto wie moze kiedys drogi zycia splota sie tak ze spotka mnie taki zaszczyt :)

      Usuń