piątek, 21 sierpnia 2015

Domowe lody na patyku o smaku a'la pina colada - przepis

:)
Od czasu do czasu lubię przygotować sobie domowe lody sorbetowe lub mleczne. 
Ostatnio wymyśliłam zestaw egzotycznego trio w stylu pina colada. Zapraszam :)
Potrzebne składniki:
  • -ćwiatka ananasa
  • -puszka mleka kokosowego
  • -drobno mielone wiórka kokosowe lub mleko kokosowe w proszku
  • -2 banany
  • -syrop z agawy

Przy wyborze mleka kokosowego zawsze polecam wybrać najlepsze, ponieważ to najtańsze ma niewiele smietanki jak i przesiaknięte jest metalicznym smakiem puszki. Osobiście polecam to ze zdjęcia wyżej :)
1. Mleko kokosowe wraz z śmietanką przekładam do miseczki....
....dodaję łyżkę mleka kokosowego w proszku lub wiórek kokosowych.....
.....i 2 łyzki syropu z agawy.
2. W oddzielnych miseczkach blenduje ananasa z syropem z agawy i banana z syropem.
3. Dla walorów estetycznych dodałam odrobinę barwnika spożywczego do kokosowej masy (nie jest to konieczny krok)
4. Czas na wypełnianie pojemników na lody....
Najpierw bananowa masa - po czym wkładamy na 15 minut do zamrażarki
5. Teraz kokosowa masa - ponownie na 15 minut do zamrażarki.
6. Na koniec ananasowa masa, zatyczki i patyczki i do zamrażarki na kilka godzin (najlepiej na cała noc).

Pozdrawiam

*JOY*


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz