:)
Od czasu do czasu lubię przygotować sobie domowe lody sorbetowe lub mleczne.
Ostatnio wymyśliłam zestaw egzotycznego trio w stylu pina colada. Zapraszam :)
Potrzebne składniki:
- -ćwiatka ananasa
- -puszka mleka kokosowego
- -drobno mielone wiórka kokosowe lub mleko kokosowe w proszku
- -2 banany
- -syrop z agawy
Przy wyborze mleka kokosowego zawsze polecam wybrać najlepsze, ponieważ to najtańsze ma niewiele smietanki jak i przesiaknięte jest metalicznym smakiem puszki. Osobiście polecam to ze zdjęcia wyżej :)
1. Mleko kokosowe wraz z śmietanką przekładam do miseczki....
....dodaję łyżkę mleka kokosowego w proszku lub wiórek kokosowych.....
.....i 2 łyzki syropu z agawy.
2. W oddzielnych miseczkach blenduje ananasa z syropem z agawy i banana z syropem.
3. Dla walorów estetycznych dodałam odrobinę barwnika spożywczego do kokosowej masy (nie jest to konieczny krok)
4. Czas na wypełnianie pojemników na lody....
Najpierw bananowa masa - po czym wkładamy na 15 minut do zamrażarki
5. Teraz kokosowa masa - ponownie na 15 minut do zamrażarki.
6. Na koniec ananasowa masa, zatyczki i patyczki i do zamrażarki na kilka godzin (najlepiej na cała noc).
Pozdrawiam
*JOY*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz