czwartek, 29 października 2015

Dyniowe Spaghetti Carbonara - przepis

:)
Wyjątkowe bo dyniowe spaghetti carbonara to danie szybkie, bardzo aromatyczne - dlatego posmakuje kazdemu kto uwielbia dania z makaronem :)
Potrzebne składniki:
  • -400 g makaronu spaghetti
  • -300 g wedzonego boczku
  • -200 ml śmietanki 30 %
  • -2 zółtka
  • -szklanka musu z dyni
  • -100 g parmezanu
  • -pieprz do smaku

1. Boczek kroimy w drobna kostke i smażymy na patelni.
2. W miseczce obok mieszamy żółtka z dynia...
.....śmietanka i parmezanem.
3. Kiedy ugotujemy makaron na styl al dente to mieszamy go z podsmażonym boczkiem ( z odrobinka wody z gotowania) - po to by smaki się zaprzyjazniły :)
4. Teraz dolewamy masę dyniową
i podsmazamy całość 2-3 minuty.
Danie powinno być podawane od razu po przygotowaniu (na ciepło). Wierzch doprawiamy świeżo mielonym pieprzem (nie solimy - boczek jest dostatecznie slony)
Jeśli nie ten to może skuszę innym przepisem z dodatkiem dyni:
  • -sokowanie z dynią - Tu
  • -kurczak z pieczoną dynią - Tu
  • -placuszki z dyni - Tu
  • -dyniowo - pomarańczowe muffinki z masłem orzechowym - Tu
  • -dyniowe ptysie - Tu
  • -ciasto drożdżowe z dynią - Tu
  • -sałatka z dynią - Tu
  • -chlebek dyniowy - Tu
  • -taliatelle pod dyniową kołderką - Tu
  • -pumpkin spice latte cheesecake - sernik dyniowy - Tu
  • -wegańska tarta dyniowa z bita śmietaną - Tu

Pozdrawiam

*JOY*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz