:)
Wyjątkowe bo dyniowe spaghetti carbonara to danie szybkie, bardzo aromatyczne - dlatego posmakuje kazdemu kto uwielbia dania z makaronem :)
Potrzebne składniki:
- -400 g makaronu spaghetti
- -300 g wedzonego boczku
- -200 ml śmietanki 30 %
- -2 zółtka
- -szklanka musu z dyni
- -100 g parmezanu
- -pieprz do smaku
1. Boczek kroimy w drobna kostke i smażymy na patelni.
2. W miseczce obok mieszamy żółtka z dynia...
.....śmietanka i parmezanem.
3. Kiedy ugotujemy makaron na styl al dente to mieszamy go z podsmażonym boczkiem ( z odrobinka wody z gotowania) - po to by smaki się zaprzyjazniły :)
4. Teraz dolewamy masę dyniową
i podsmazamy całość 2-3 minuty.
Danie powinno być podawane od razu po przygotowaniu (na ciepło). Wierzch doprawiamy świeżo mielonym pieprzem (nie solimy - boczek jest dostatecznie slony)
Jeśli nie ten to może skuszę innym przepisem z dodatkiem dyni:
- -sokowanie z dynią - Tu
- -kurczak z pieczoną dynią - Tu
- -placuszki z dyni - Tu
- -dyniowo - pomarańczowe muffinki z masłem orzechowym - Tu
- -dyniowe ptysie - Tu
- -ciasto drożdżowe z dynią - Tu
- -sałatka z dynią - Tu
- -chlebek dyniowy - Tu
- -taliatelle pod dyniową kołderką - Tu
- -pumpkin spice latte cheesecake - sernik dyniowy - Tu
- -wegańska tarta dyniowa z bita śmietaną - Tu
Pozdrawiam
*JOY*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz