czwartek, 29 października 2015

Lekka jesienna surówna z dyni - przepis

:)
Taka surówke możemy przygotować kiedy brakuje nam lekkiego chrupiacego dodatku do obiadu.
Jest pikantna, ale za to nie dominujaca w smaku orzezwia posiłek i właśnie dlatego warto ja wypróbować :)
Potrzebne składniki:
  • - kawałek dyni
  • - por
  • - oliwa 
  • -jabłko
  • -musztarda dijon
  • - zioła prowansalskie 
  • - sól, pieprz, cukier do smaku

1. Dynie i jabłko ścieramy na duzych oczkach  tarki, por kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 minut po czym odciskamy nadmiar wody i dodajemy do dyni.
2. Doprawiamy według preferencji odpowiednia ilością ziół, musztardy, soli cukru i pieprzu.
I gotowe - szybko, smacznie i zdrowo :)
Jeśli nie ten to może skuszę innym przepisem z dodatkiem dyni:
  • -sokowanie z dynią - Tu
  • -kurczak z pieczoną dynią - Tu
  • -placuszki z dyni - Tu
  • -dyniowo - pomarańczowe muffinki z masłem orzechowym - Tu
  • -dyniowe ptysie - Tu
  • -ciasto drożdżowe z dynią - Tu
  • -sałatka z dynią - Tu
  • -chlebek dyniowy - Tu
  • -taliatelle pod dyniową kołderką - Tu
  • -pumpkin spice latte cheesecake - sernik dyniowy - Tu
  • -wegańska tarta dyniowa z bita śmietaną - Tu
  • -dyniowe spaghetti carbonara - Tu
  • -domowa kawa dyniowa z kokosową śmietanką - Tu
  • -pizza na dyniowym spodzie - Tu
  • -dyniowe lane kluski - Tu

Pozdrawiam

*JOY*

2 komentarze: